Güneş Kıbrıs

ADAHAN: “KÜÇÜĞÜZ AMA KÜÇÜK KALMAK İSTEMİYORUZ”

 

 

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, yerel yönetimler reformunun belediyelerin önünü açacağına dikkati çekti. Adahan, “Reform köyün kente dönüşmesidir. Hem üreterek hem de insan odaklı yaşama hakkının oluşumunu sağlar” dedi

“BELEDİYELER REFORMU;
KÖYÜN KENTE DÖNÜŞMESİDİR”

 

Vadili Belediye Başkanı Mehmet Adahan, Güneş TV’de yayınlan, ASLI’NDA programının konuğu oldu.
Belediye başkanlığı görevine başladığı ilk günden itibaren halkın beklentilerini göz önüne alarak çalışmalarını yürüttüğünü kaydeden Adahan, tamamladıkları projelerden bahsetti

Vadili Belediyesi’nin iktisadi gelir kaynağının tarım ve hayvancılığa bağlı olduğunu belirten Adahan, bu doğrultuda hem belediye hem de halkın önünü açmak için projeler gerçekleştirdiklerini, bazı projelerin ise siyasi ve iktisadi krizler nedeniyle tamamlanamadığını söyledi.
İnsan odaklı projelerle ilerlediklerine vurgu yapan Adahan, “Sessimiz az çıkar ama işimizi yaparız” dedi.

“KÜÇÜĞÜZ AMA KÜÇÜK KALMAK İSTEMİYORUZ”

Vadili Belediyesi olarak mali yapının iyi olduğuna dikkati çeken Adahan, “Bugün peşin maaş verecek noktasındayız. Çalışanlarımız bir mağduriyet yaşamamaktadır. Küçüğüz ama böyle yerinde küçük kalkmakta istemiyoruz. Belediyecilik hizmet esastır. İnsanın talep ettikleri karşılayabilecek bir yapı olmalı” diye konuştu.

Belediyeler reformu hakkında da değerlendirmelerde bulunan Adahan, birkaç belediye dışında belediyelerin batık durumda olduğunu söyledi.

“YEREL YÖNETİM REFORMU HERKESİN BORCUDUR”

“Yerel yönetimler reformu yalnızca iktidarın değil muhalefetinde borcudur” diyen Adahan, 51/95 sayılı yasanın günümüz koşullarına uygun şekilde güncellenmesi gerektiğine vurgu yaptı.
Yerel yönetim reformu konusunda geçmişte de çalışmalarının yapıldığını anımsatan Adahan, “Bizim özellikle üzerinde durduğumuz konu ise yerel yönetim reformu yapılırken belediyelerin özerkliğine dokundurmamaktı. Yerelde yerinde yönetim anlayışında bir yapıyı hep savunduk” dedi.
Belediyeler reformunun siyasi engele takıldığının altını çizen Adahan,” Herkes şapkasını çıkarak halka hizmet noktasında ortaya koyacak. Dayanışma ve birlik içinde sorunlara çözüm bulunmalıdır. Sorunların mahkemede değil, mecliste çözülmesi gereklidir. Halk iktidardan da muhalefetten de hizmet bekliyor” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYELERİN BÖLGESEL İMAR YASALARI OLUŞTURULMALI”

Yerel yönetimler reformunun özünde imar konusu olduğuna işaret eden Adalhan, “İmar planlama kaymakamlık tarafından yürütülüyor. Bu noktadan baktığımız kaymakamlık ve belediye başkanları olarak iki başlı bir durum ortaya çıkıyor. Büyük belediyeler imar konusuna yetki koyabilir ama bizim gibi küçük belediyeler kaymakamlığa devretmek zorunda kalır. Bu durum işlerin sonuçlanmasını uzatır” dedi.

“Belediyelerin bölgesel imar yasalarını oluşturarak, bölgenin kalkınmasının önünü açabilmeli” diyen Adahan, imar konusunda mevcut durumun özellikle köy belediyelerini olumsuz etkilediğini kaydetti.
Üretim, kooperatifleşme, mali, sürdürülebilir yapı gibi birçok noktada reformun belediyelerin önünü açacağına vurgu yapan Adahan, “Reform köyün kente dönüşmesidir. Hem üreterek hem de insan odaklı yaşama hakkının oluşumunu sağlar” diye konuştu.

GÜNEŞTV ÖZEL HABER

Exit mobile version