Hindistan’da yeni bir virüs ortaya çıktı. Domates gribi olarak bilinen ve adını deride beliren ağrılı kırmızı kabarcıklardan alan virüs şu ana kadar onlarca 5 yaş altındaki çocukları etkiledi. Domates gribinin belirtileri neler, bulaşıcı mı, tedavisi var mı? Domates Çiçeği hastalığının hakkında bilinenler…
İki yılı aşkın süredir koronavirüs ile mücadele eden dünya Hindistan’dan gelen haberle panik yaşadı. Yeni bir salgın daha ortaya çıktı. Adı domates gribi olan virüsün çocuklar arasında yayıldığı açıklandı.
Virüsler kabuk değiştirerek hayatımıza girmeye devam ediyor. 2019’un son aylarında hayatımıza giren koronavirüs dünya genelinde milyonlarca hayata mal oldu.
Koronavirüs ve Maymun Çiçeği’nin ardından bir kabus daha domates gribi. Hindistan’dan gelen yeni virüs haberi salgını bir kez daha gündeme taşıdı.
ÇOK BULAŞICI
Son derece bulaşıcı olan domates gribinin çocuklar arasında yayıldığı açıklandı. Hindistan’da vakalarla temas halinde olanlar bir hafta tecrit ediliyor.
Söz konusu virüsün ülkenin çeşitli bölgelerinde çoğunlukla 1 ile 5 yaş arası çocukları etkilediği belirtildi.
DOMATES GRİBİ BELİRİTLERİ
Adının domates gribi olmasının sebebi ise virüs insan vücudunda kırmızı kabarcıklara yol açması. Virüsün en belirgin semptomu ciltte gözüken büyük kırmızı kabarcıklar. Diğer semptomlar ise ateş, yorgunluk, vücut ve şiddetli eklem ağrıları olarak belirlendi.
DOMATES GRİBİNİN TEDAVİSİ YOK
Ölümcül olmayan Domates Gribinin herhangi bir aşısı bulunmuyor. Uzmanlar bu virüse karşı en etkili tedavinin istirahat etmek, bol sıvı almak olduğunun altını çizdi.