Güneş Kıbrıs

Meclis Genel Kurulu’nda yaşlıların sağlığa erişimi de gündeme taşındı

Meclis Genel Kurulu’nda yaşlıların sağlığa erişimi de gündeme taşındı

“Sağlık hizmetlerini ada genelinde yaygınlaştırarak, merkezlerdeki yoğunluğu azaltmayı hedefliyoruz”

Konuşmalarda, sağlık hizmetlerine yaşlı hastaların erişiminde yaşanan sıkıntılar ve devletin bu konudaki çalışmaları da ele alındı.

Sağlık Bakanı Hakan Dinçyürek , Milletvekili İncirli’nin konuşması üzerine söz alarak, İncirli’nin ifade ettiği tedbirlerin, çağdaş, alt ve üstyapıları tamamlanmış, sosyal devletlerin alması gereken tedbirler olduğunu ifade etti. Dinçyürek, ancak bunların sağlanabilmesi için, mevcut durumda yoğunluğun belirli merkezlerde olmasından dolayı rutin hizmetlerin verilmesinde aksamalar yaşadığını kaydetti, şu anda bu birimlerde ifade edilen çağdaş hizmetlerin verilmesinin beklenemeyeceğini belirtti.

Başlattıkları projelerle ada genelinde sağlık hizmetlerini yayma ve merkezlerdeki yoğunluğu azaltma çabası içinde olduklarını söyleyen Dinçyürek, geçen hafta Lapta Sağlık Merkezi ve Değirmenlik Sağlık Merkezi için ihaleye çıkıldığını açıkladı, Maraş Sağlık Merkezi için haftaya ihaleye çıkılacağını hatırlattı.

Diğer bölgelerdeki sağlık merkezlerinde de birçok hizmetin geliştirilmeye başlandığını ifade eden Dinçyürek, bunun yanında Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’ndeki birimlerin yenilenmesi için çıktıkları ihaleye dikkat çekti.

Girne Hastanesi’nin yılsonu tamamlanacağını, Mağusa Hastanesi’nin hizmetlerinin de yakın zamanda üst noktaya gelecek duruma getirileceğini söyleyen Dinçyürek, sağlık hizmetlerinin bu adımlarla yaygınlaşmasıyla, Milletvekili İncirli’nin dile getirdiği hizmetlerin yaratılması için ortamların yaratılıyor olacağını kaydetti.

“Adımlarımız yakın zamanda toplum tarafından hissedilecek”

Bakan Dinçyürek, bu sürede tıbbi cihaz alınımına gidildiğini, teknik donanıma yatırım yapıldığı, personel istihdamı gerçekleştiğini, merkezlerin desteklendiğini ve hizmetlerin ada genelinde yaygınlaşması politikası belirlediklerini belirterek, yakın zamanda bunların toplum tarafından hissedileceğini söyledi.

Hedef olarak belirlenen 20 ambulansa da yaklaşıldığını bildiren Dinçyürek, haziran sonu gelmeden 112’yle ilgili yasanın da iktidar ve muhalefetin iş birliğiyle Meclis Komitesi ve ardından Genel Kurul’dan geçmesi dileğinde bulundu; bu şekilde insan kaynakları alanındaki eksikliklerin tamamlanabileceğini kaydetti.

Bağımsız Milletvekili Jale Refik Rogers’ın, yaşlı bakımevi ve huzurevi gibi kurumlara yönelik teşvik ve alternatifler üzerine sorusunu da yanıtlayan Dinçyürek, sorunun ciddiyetinin farkında olduklarını belirterek, Yeni Girne Hastanesi’nin tamamlanmasının ardından Girne Akçiçek Hastanesi’ni çeşitli birimleriyle bu kapsamda kullanılabilecek bir merkeze dönüştürme planları olduğunu söyledi. Dinçyürek, bu alanda üzerlerine düşen görevleri yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

Exit mobile version